Seida Beganović

Fiction
Poetry
Bosnian
Macedonian
Bosnia and Herzegovina

Seida Beganović u lind në vitin 1961 në Zenica (Bosnjë-Hercegovinë). Studioi filozofi dhe sociologji në Universitetin e Sarajevës. Pasi ndryshoi disa herë profesion dhe vendbanim, sot jeton dhe punon si shkrimtare dhe përkthyese në Shkup. Ka botuar ndër të tjera romanet “Intervju s plavom kućom” (2007) dhe “Album savršenih trenutaka” (2010) si edhe ciklet me poezi “Indeks izgovora” (2004), “Otresanje pepela” (2006), “Graničnici” (2009) dhe “O ženama koje nemuju kuću i tri obična dana” (2014), për të cilin është vlerësuar edhe me çmimin e mirënjohur “Književni most” që jepet nga Shoqata e Shkrimtarëve të Maqedonisë. Seida Beganović përkthen në radhë të parë poezi dhe prozë bashkëkohore nga rajoni i Ballkanit në maqedonisht dhe bosnjisht.

Books